Home sweet home. Dit is de plek waar we de meeste tijd doorbrengen. Helaas moeten veel mensen die in stedelijke gebieden wonen het doen met kleine ruimtes en inspiratieloze indelingen die niet zo goed aansluiten bij hun behoeften. Voor velen van ons is het niet de warme en gastvrije plek die we graag zouden willen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn! Zelfs als je in een stedelijk appartementencomplex woont, zijn er genoeg dingen die je kan doen om je huis weer meer als thuis te laten voelen. Hier zijn tips die je daarbij helpen.

 

Voeg kleur en planten toe

Als het huis een beetje saai of grauw aanvoelt, kan het toevoegen van kleur een enorm verschil maken. Begin met de muren en kies één of twee kleuren die je echt mooi vindt. Je kan ook kleur toevoegen door meer natuur in huis te halen. Planten zijn ook een prachtige manier om kleur en leven toe te voegen aan elke kamer. Kies planten die genoeg natuurlijk licht kunnen krijgen. Zo heb je een gezond, levend decor dat je huis meer als een thuis laat voelen.

 

Maak gebruik van je tuin of balkon

Als je het geluk hebt thuis een balkon of tuin te hebben, moet je zeker proberen daar gebruik van te maken. Planten en bloemen in de buurt hebben zal niet alleen de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren en het huis er mooier doen uitzien, het zal ook een grote bron van ontspanning en vreugde zijn. Daarnaast kun je een lekkere stoel plaatsen of een kleine picknicktafel. Kleed het leuk aan met kussentjes en andere decoratie. Verder kan je ook een balkonbar toevoegen, op deze manier kan je in de zomer optimaal genieten van al het moois op je balkon!

Maximaliseer de opslagruimte

Als je thuis te weinig opbergruimte hebt, kan het probleem gemakkelijk worden opgelost door te investeren in een paar goed geplaatste meubelstukken. Een goede vuistregel is één meubelstuk per inwoner. Manden en opbergbakken zijn ook een goede manier om dingen op te bergen en uit het zicht te houden. Als je niet geconfronteerd wilt worden met de spullen kun je beter voor bakken kiezen die niet doorzichtig zijn.

Tenslotte kan je ook gebruik maken van je muren door bijvoorbeeld een houten wandplank met metalen plankdragers, zo heb je een mooie look en ook nog eens opbergruimte waar je foto’s of andere leuke dingetjes op kan zetten.