Als je werkzaam bent op een kantoor, dan is de kans groot dat er al op de juiste manier is nagedacht over je werkplek. Het ene kantoor heeft een grotere bezetting van mensen dan een ander kantoor, maar voor alle kantoren is het belangrijk dat er goede werkplekken aanwezig zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hier op een gemakkelijke manier aan te voldoen. Voor zowel de werknemer als de werkgever brengt het hebben van een goede werkplek voordelen met zich mee. Hier lees je meer over bepaalde elementen die bijdragen aan een goede werkplek. 

 

Basistips

Voor bijna alles is het fijn als er een basis voor iets staat. Zo is het hebben van een kantoorpand natuurlijk heel fijn en zal het ook per bedrijf verschillen wat voor pand dit is. Het hangt er vanaf welke stijl bij het bedrijf past en wat je eventueel wilt overbrengen. Dit hoeft echter niet te leiden tot ongeschikte werkplekken voor de werknemers. Elementen die gemakkelijk aan te passen zijn indien hier niet volledig aan wordt voldaan zijn bijvoorbeeld goede verlichting en een prettige temperatuur. Het is prettig als er voldoende daglicht binnenkomt op het kantoor en indien dit niet haalbaar is, kun je dit aan de hand van bepaalde lampen doen lijken. Een prettige temperatuur op kantoor spreekt voor zichzelf, want iedereen zou zich kunnen voorstellen dat een te koude of te warme omgeving de gedachten alleen maar van het werk afhoudt. 

 

De juiste sfeer

Zoals hierboven al is genoemd zal ieder kantoor een eigen uitstraling hebben dat past bij het bedrijf. Kantoor inrichting is echter ook een element die bij kan dragen aan een gezonde werkplek. De manier hoe het kantoor is ingedeeld is bijvoorbeeld van belang. Te veel mensen op een plek werkt niet altijd bevorderlijk en sommige mensen vinden het prettig om in rust te werken. Ook de meubels in het kantoor, zoals bureaus en bureaustoelen, zijn belangrijk om de juiste keuzes in te maken. Het is fijn om comfortabel te kunnen werken en dit werkt gemakkelijker aan het juiste bureau met de juiste stoel.

 

Thuiswerken

Niet iedereen werkt vanaf een kantoor of gaat vijf dagen in de week aan het werk op kantoor. Voor sommige mensen is thuiswerken de standaard manier van werken of iets wat zij een paar dagen in de week doen. Hoe aantrekkelijk het ook kan klinken om lekker op de bank te ploffen met je werk, is het voor de productiviteit een stuk beter als je een vaste werkplek hebt waar je aan kunt werken. Sommige mensen kunnen natuurlijk prima op de bank werken en hebben hier misschien hun eigen creativiteit op losgelaten, maar als basis is het hebben van een vaste ondergrond en een goede stoel prettig om te hebben. Deze elementen dragen bij aan een gezonde thuiswerkplek. Je zult merken dat je op dat moment veel productiever bent en dit is aan het einde van de dag iets fijns om op terug te kijken.