Besparen op je energierekening is iets waar we allemaal wel in geïnteresseerd zijn. Het is niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu. Een van de manieren om energie te besparen is door je huis goed te isoleren. Hiermee voorkom je dat warmte ontsnapt en hoef je minder te stoken. In deze blog geven we je een aantal slimme isolatietips waarmee je flink kunt besparen op je energierekening.

Isolatie van buizen

Een belangrijk onderdeel van het isoleren van je huis is het isoleren van de buizen. Dit wordt ook wel buisisolatie genoemd. Hiermee voorkom je dat warmte verloren gaat via de leidingen en kun je tot wel 20% besparen op je energierekening. Buisisolatie is vooral belangrijk voor leidingen die door onverwarmde ruimtes lopen, zoals de kruipruimte of de garage. Door deze leidingen te isoleren, voorkom je dat de warmte uit de verwarmde ruimtes verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je dus op je energierekening. Benem is een bedrijf dat gespecialiseerd is in buisisolatie en biedt verschillende soorten isolatiemateriaal aan. Zo kun je kiezen voor isolatie van steenwol of glaswol, maar ook voor isolatie van polyethyleen of polyurethaan. Benem heeft voor elke situatie een passende oplossing en helpt je graag bij het isoleren van je buizen.

Andere vormen van isolatie

Naast buisisolatie zijn er nog andere vormen van isolatie die kunnen bijdragen aan een lagere energierekening. Zo is het isoleren van je dak, vloer en muren ook erg effectief. Hiermee voorkom je dat warmte via deze oppervlaktes verloren gaat. Ook het plaatsen van dubbel glas of het isoleren van je ramen met tochtstrips kan veel verschil maken. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie in huis. Hiermee voorkom je vochtproblemen en schimmelvorming, wat weer kan leiden tot hogere stookkosten. Door je huis goed te isoleren en te ventileren, zorg je voor een aangenaam en gezond binnenklimaat en bespaar je tegelijkertijd op je energierekening.

Maak gebruik van subsidies

Het isoleren van je huis kan een flinke investering zijn, maar op de lange termijn verdien je dit zeker terug. Daarnaast zijn er ook verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hiermee kun je een deel van de kosten terugkrijgen en wordt het isoleren van je huis nog aantrekkelijker. Informeer bij je gemeente of de overheid naar de mogelijkheden voor subsidies in jouw regio.

Met deze slimme isolatietips kun je flink besparen op je energierekening. Door je huis goed te isoleren en te ventileren, zorg je voor een comfortabel en energiezuinig huis. Vergeet ook niet om gebruik te maken van subsidies om de kosten te drukken. Zo kun je met een kleine investering al snel veel geld besparen. Benem helpt je graag bij het isoleren van je buizen en geeft je advies op maat voor jouw specifieke situatie. Bespaar nu op je energierekening en maak je huis klaar voor de toekomst!