De keuken is één van de plekken in huis waar je het meeste komt en misschien ook wel de plek die het snelste vies wordt. Wel zo fijn als de keuken dan regelmatig lekker schoongemaakt wordt! Sommige plekken in de keuken zijn echter wat lastiger schoon te maken, bijvoorbeeld de oven en de vaatwasser. Vuil is hier soms wat hardnekkiger en al met al zijn de plekken lastiger om goed schoon te boenen. Met de volgende tips krijg je de keuken weer stralend schoon en kun je gemakkelijk al het hardnekkige vuil verwijderen.

 

Tip één: houd het goed bij

 

Je wil natuurlijk voorkomen dat je harde werk na een tijdje niet meer terug te zien is en dat je weer terug bij af bent. Zorg er daarom voor dat je het altijd goed bij houdt! Je hoeft niet dagelijks de oven te poetsen, maar doe het bijvoorbeeld wekelijks of als je merkt dat er viezigheid op het oppervlak zit of iets dergelijks. Doe dat zo met alles. Kleine dingen als dat kunnen erg makkelijk verloren worden uit het oog, maar door regelmatig die kleine dingen toch te doen voorkom je dat het vuil zich opbouwt.

 

Tip twee: gebruik sterke reinigingsmiddelen

 

Voor sommige dingen zijn simpele en goedkope reinigingsmiddelen uit de supermarkt prima, bijvoorbeeld om tegels schoon te maken, het aanrecht af te nemen of om het gasfornuis weer te laten stralen. Voor andere dingen heb je soms wat sterkere schoonmaakmiddelen nodig, bijvoorbeeld voor de deur van de oven of de vaatwasser. Kijk online bijvoorbeeld eens naar reinigers die specifiek bedoeld zijn voor bepaalde plekken. Op de website van Eurocuisine vind je ook dit soort sterke reinigers. Kijk dus eens op https://www.eurocuisine.nl/ en kijk naar de opties die zij aanbieden voor het schoonmaken van diverse plekken in de keuken.

 

Tip drie: voorkom dat bepaalde plekken vies worden

 

Sommige dingen kun je natuurlijk niet echt vermijden, maar er zijn dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je een bepaalde plek vaak moet schoonmaken. Heb je bijvoorbeeld een airfryer? Gebruik een stuk bakpapier onderin de mand van de airfryer om te voorkomen dat er dingen als vet en kruimels onderin de airfryer terecht komen. Zo hoef je hem minder snel schoon te maken en kun je dus veel langer doen met een net schoongemaakte airfryer. Hetzelfde geldt voor de oven. Door altijd bakpapier in de oven te leggen hoef je niet bang te zijn dat bepaalde dingen bijvoorbeeld gaan lekken of dat er allemaal kruimels in komen te liggen.

 

Voorkom dat de vuilnisbak in de keuken erg vies wordt door onderin een geurzakje of wat baking soda te leggen om geurtjes te vermijden, en gooi dingen als groen afval in een apart vuilnisbakje. Zo kun je het ook mooi direct scheiden. De prullenbak wordt zo veel minder snel vies, en hoef je ook minder snel schoon te maken.